SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ

Günümüzde “sosyal medya yönetimi” kavramını bilmeyen yok denecek kadar az,fakat dijital platformlarda reklam yönetiminin tam olarak ne olduğunu bilen insan sayısı oldukça az.

Bu da, çoğunlukla internetteki bilgi kirliliğinden kaynaklanıyor diyebiliriz.

 

Hepimizin takip ettiği ve oldukça popüler olan sosyal medya fenomenleri bu mecralardan hem medyatik olma özelliklerini koruyor, hem de sosyal medya reklamlarından oldukça fazla gelir elde ediyorlar.

 

5 yıldır  firma sahipleri de dijital pazarlamadaki yarışta yerlerini aldılar. Markalarına ait sosyal medya hesaplarından ürünleri için  satış kampanyaları, doğrudan satış veya hizmetleri hakkındaki duyuruları için bu platformları kullanmaya başladılar. Tabiki her mecrada olduğu gibi sosyal medya hizmeti alırken dikkat edeceğiniz çok önemli noktalar var,

 

İlk olarak kusursuz bir sosyal medya yönetimi için ayrıntılara dikkat etmekte oldukça fayda var, Markanızın sosyal medya hesapları açılırken kurumsal bir isimle ilerlemeniz oldukça önemli.Yani markanızın ismi mümkünse yanında çok uzantı olmadan kolay, akılda kalıcı olarak tüm sosyal medya hesaplarınızda aynı olmalı. Örneğin; insatgram profilinizde ABCGROUP yazarken facebook hesabınızda ACBGRUPAŞ gibi farklı uzantılar olmamalı;çünkü sizi bir hesaptan takip eden kullanıcılar, diğer sosyal medya mecralarından da takip etmek isteyebilir, ve markanızı bulamayabilirler. Bu da takipçi kaybetmenize sebep olacak önemli bir noktadır.

 

Bir diğer önemli detay ise, sosyal medya gönderilerinizin görsel kalitesi.

Kullanıcıların ana sayfasına düşen binlerce gönderi arasından, sizin gönderinizin dikkat çekmesi için, post tasarımlarınızın yaratıcı, renk ve biçim olarak dikkat çekici ve çözünürlük anlamında kaliteli olması gerekir. Bunun için de sosyal medyanızı yönetebilecek uzman kişilerden yardım almalısınız.

 

 

Gelelim markanızın sosyal medya hesaplarınızdan hitap ettiği hedef kitleye;

Ürününüz, markanız ne olursa olsun mutlaka hitap ettiğiniz bir demografik yapı mevcuttur, bu yapıya, alanında uzman sosyal medya ajanslarının detaylı analizi sonucu ulaşmanız oldukça doğru bir yol olacaktır.

 

Sosyal medya yönetiminin olmazsa olmazlarından biri de,  gönderilerinizin verimliliğini ölçen raporlamalardır. Takipçilerinizin en çok hangi zaman dilimlerinde online olduğu, hangi gönderilerinizle daha çok iletişime girdiği, takipçi oranlarınızın hangi günlerde arttığı, gönderilerinizin hangisinin daha çok beğenildiği, sizi takip edenlerin yaş aralığı ve ilgi alanları  gibi somut veriler, sosyal medya yönetiminizde size kılavuzluk eder. Bu bilgiler doğrultusunda sosyal medyanızın yönetimini şekillendirebilir ve doğru bir yol izleyebilirsiniz.

 

Sosyal medya reklamları, marka gücünüze güç katacak bir diğer unsur. Ozellikle facebook’un instagramı satın almasından sonra başlayan facebook ve instagram reklamlarıya detaylı bir reklam yönetimi gerçekleştirmeniz mümkün. Hem de çok düşük bütçelerle, demografik yapınıza erişebilir, etkileşime girebilirsiniz. Reklam girdikten sonra, binlerce kişiye ulaşacağınızdan, profilinizin özenli ve güncel olmasına oldukça dikkat etmelisiniz.

 

Günümüzde bir çok insan, markalarının sosyal medya hesaplarını, kendi kişisel hesapları gibi yönetiyor. Bu hem markanızın imajını zedeliyor hem de ulaşabileceğiniz binlerce kişilik hedef kitleniz varken size zaman kaybettiriyor. Bahsettiğimiz unsurlara dikkat ederek  markanızı dijital mecralardaki yarışlarda ön sıraya taşıyabilirsiniz. Bu yüzden sosyal medya yönetiminde kesinlikle sosyal medya ajansları veya dijital medya ajanslarıyla çalışarak ilerlemelisiniz.